GREEN GLOBAL FUTURE S.R.L. s-a înfiinţat în anul 2012 şi desfăşoară activităţi din domeniul colectării deşeurilor periculoase şi nepericuloase, fiind autorizată în acest sens de către ANPM conform Autorizaţiei de Mediu nr. 28 din 21.09.2012 revizuită în data de 10.04.2013.
Compania noastră se ocupă de managementul deșeurilor menajere în București și județele învecinate.
În relațiile cu clienții noștri suntem întotdeauna eficienți, responsabili, oferind flexibilitate și o calitate ridicată a serviciilor oferite.
În zilele noastre, grijă față de mediu reprezintă datoria fiecărui om în parte. Firmă noastră ajută persoanele fizice și juridice în vederea colectării și deșeurilor menajere, realizând o muncă demnă pentru care am fost întotdeauna respectați.
În vederea consolidării poziţiei pe piaţă precum şi creşterii prestigiului firmei noastre au fost implementate şi ulterior certificate standarde de asigurare a calităţii, de protecţie a mediului şi de sănătate şi securitate astfel : ISO 9001:2008 – Sistem de Management al Calităţii, ISO 14001:2004 – Sistem de Management de Mediu şi OHSAS 18001:2007 – Sistem de Management al Sănătăţii şi Securităţii Ocupaţionale.
Deseurile menajere: problema mediului in care traieste omul modern!
Deseurile menajere reprezinta comune tipuri de deseuri pe care le producem in activitatile zilnice, printre importante din punct de vedere cantitativ, pentru ca fac parte din marea familie a deseurilor municipale si asimilabile. Eficiența maximă a colectării deșeurilor menajere se realizează doar în cazul în care procesul de precolectare, bazat pe responsabilizarea cetatenilor, este facut intr-un mod cu adevarat calitativ. Practic, fara precolectarea de baza, precum plasarea deseurilor menajere in spatiile speciale desemnate pentru fiecare tip de deseu menajer in parte, nici colectarea deseurilor menajere facuta in mod selectiv, pentru o procesare corecta nu poate fi facuta in mod eficient.
Green Global pune problema mediului si isi ofera serviciile profesionale de manangement al tuturor tipurilor de deseuri, inclusiv deseurile menajere. Procesul necesar colectarii de deseuri menajere este extrem de important pentru gestionarea eficienta a acestor tipuri de deseuri.
Pornind cu precolectare in recipiente speciale, deseurile menajere trec prin diverse etape. Incepand de la colectare si transport, pana la metodele de tratare, eliminare si reciclare. Reciclarea este o alta componenta vitala a acestui proces de colectare a deseurilor menajere, insa acest proces poate fi gasit in categoria speciala de reciclare a deseurilor.
Precolectarea deșeurilor se referă la adunarea lor în diferite recipiente: coșuri de gunoi, pubele (pentru deșeurile menajere) și containere (pentru deșeurile stradale și cele produse de agenții economici). Pentru a permite reciclarea, colectarea deșeurilor care conțin materiale refolosibile se face separat în recipiente de culori diferite. Culorile recipientelor disponibile sunt: galbenă, roșie, verde, albastră, maro și negru antracit. Culorile recomandate pentru recipientele destinate diferitelor tipuri de deșeuri sunt: roșu (portocaliu) – materiale plastice, galben – metale, verde – biodegradabile, albastru – hârtie, carton și sticlă, maro – electrice și electronice, negru – nereciclabile, însă acestea nu sunt respectate întotdeauna. Pe recipente există etichete care precizează exact ce fel de deșeuri se pot pune în recipientul respectiv.
Colectarea deșeurilor menajere
Cantitatea de deșeuri menajere produsă este în continuă creștere nu mai poate fi ignorată, fiind necesar că cetățenii țării noastre să cunoască importantă apelării unui centru de colectare. Este normal să dorim să colectam cât mai multe deșeuri, nu numai pentru a păstra țara curată, ci și pentru că au devenit o resursa importantă, iar prin prismă celor mai noi tehnologii, colectarea este primul pas în managementul deșeurilor.
Reciclarea deșeurilor
Reciclarea nu reprezintă o idee nouă și există dovezi că încă din antichitate se recicla bronzul. În schimb, în ultimii ani, datorită îmbunătățirii unor tehnologii și a descoperirii unora noi, procesul de reciclare a căpătat alte valențe. Acum reciclarea se poate face în special industrial, în condiții de eficientă economică și energetică, demonstrându-se că ecologia se poate îmbină foarte bine cu obținerea de profit.