DIREN EXIM - reciclare deseuri Cluj - reprezinta o societate, cu sediul in Cluj-Napoca, care are ca principal domeniu de activitate colectarea, valorificarea, macinarea si vanzarea deseurilor.
Asiguram trasabilitatea deseurilor de ambalaje si incheiem contracte cu firme care doresc sa-si atinga obiectivele anuale de colectare in vederea reciclarii. Oferim toata documentatia necesara pentru fondul de mediu. Oferim consultanta in domeniul reciclarii deseurilor de ambalaje.
Prin colectarea si reciclarea deseurilor, realizam urmatoarele lucruri:
AJUTAM mediul incojurator!
REDUCEM volumul deseurilor de la rampele de gunoi!
ECONOMISIM bani prin vanzarea deseurilor!
ASIGURAM un mediu curat pentru noi si copii nostri!
In afara numerelor afisate in stanga paginii, ne puteti contacta trimitandu-ne un e-mail la adresa office@diren-reciclare.ro.
Colectare
Colectarea fierului vechi se face in mod selectiv de regula separand tabla, de fierul greu, atat la punctele de colectare cat si la sediul clientilor, persoane fizice sau juridice.
Fierul nu trebuie sa contina impuritati ca pamant, beton , cauciuc sau plastic.
Deseurile neferoase, selectate, pe care DIREN EXIM le colecteaza sunt:
- cupru
- alama
- bronz
- aluminiu
- plumb
- inox
- radiatoare de alama, de aluminu
- doze de bere din alumimiu
Deseurile nu trebuie sa contina impuritati ca pamant, beton , cauciuc sau plastic.
Colectarea la sediul clientilor se face la peste 500kg/transport pentru fier, sau minim 10kg/transport neferoase. Exista posibilitatea de a combina preluarea de deseuri.
Persoane fizice
Procesul de colectare a deseurilor de la persoane fizice:
- Se cantareste marfa , pe sortimente, se intocmeste o adeverinta de predare-primire in doua exemplare. In adeverinta sunt trecute toate datele de identificare a vanzatorului, precum si cantitatile de deseuri preluate, pretul, valorile si suma finala. Aceasta se semneaza atat de cel care preda marfa cat si de catre primitor.
- Pretul - Se achita pe loc contravaloarea deseurilor predate.
Pentru cantitati lunare mai mari, preturile se pot negocia, cu fiecare client.
Persoane juridice
Incheiem contracte de colectare cu societati care produc deseuri reciclabile sau introduc deseuri pe piata, pentru valorificarea si reciclarea lor.
Exista posibilitatea ca unele din societatile cu care colaboram sa transporte marfa la depozitul nostru de pe str. Oasului nr. 293, situatie in care nu se pune nici o conditie asupra cantitatii de marfa predata.
Societatile cu care colaboram pot face factura sau aviz de insotirea marfii, iar plata se face prin O.P. sau cu chitanta, pe loc sau la sfarsitul lunii, in functie de negocierea dintre parti.
Valorificare si vanzare
DIREN Exim valorifica deseurile colectate de la persoane fizice si juridice.Toate deseurile sunt selectate prin sortare manuala, pe tipuri, sortimente, compozitie. Apoi sunt depozitate si incarcate pentru a fi trimise la utilizatorii finali ca material secundar in procesul de productie, sau ca materii prime in industrie.
Societatea noastra asigura incarcarea acestor deseuri atent selectate in masinile de transport, intocmeste documentele incarcare-descarcare pentru deseuri nepericuloase, de expeditie si transport.
Ne puteti gasi la urmatorul punct de lucru:
Str. Oasului, Nr. 293, Hala 6, Cluj Napoca
De ce sa reciclam
Angajatii dumneavoastra pregatesc in fiecare zi rapoarte si dosare, veritabile brosuri tiparite nu intr-o tipografie traditionala, ci cu ajutorul imprimantei. Dupa ce aceste documente si-au indeplinit misiunea, ele ajung, in un fericit caz, in arhive, mai mult sau mai putin secrete, in functie de informatiile continute. In 85% din cazuri, spun specialistii, munca noastra pe... hartie ajunge in topul de ciorne sau intr-un spatiu neamenajat special, dar cunoscut de toti ca fiind locul unde se arunca hartia folosita. De aici si pana la pubela nu mai e decat un pas, iar dumneavoastra ati ramas doar cu cheltuiala initiala, cand ati achizitionat zecile de cutii cu hartie de copiator. Situatia se repeta si in cazul ambalajelor din hartie sau a cartoanelor folosite in activitatea de zi cu zi (impachetare, coletarie). Alti bani aruncati pe fereastra, cand, cu un efort minim, puteti recupera o parte din ei. E adevarat, nu e vorba de sume imense, luate inpidual, dar, adunate reprezinta mici averi!
Strategia de reducere a costurilor
Niciodata nu a fost mai simplu! Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa stabiliti o regula interna prin care toti angajatii sa fie obligati sa depuna hartia intr-un loc dedicat. Incheiati apoi un acord cu o firma ce preia maculatura sau desemnati un om care sa se ocupe de acest lucru si gata, impuscati doi iepuri dintr-o lovitura:
- recuperati o parte din banii investiti in hartie, cartoane si ambalaje,
- contribuiti la pastrarea echilibrului in natura, stiind ca fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci maturi.
Sortimente colectate si reciclate
- hartie(maculatura,reviste, ziare, arhiva, carti etc.)
- carton(provenit din cutii de ambalaje si altele)
- PETuri(sticle de plastic de diferite forme si culori)
- folie transparenta -de bax si de impachetat(strech)
- folie colorata
- PVC si alte mase plastice(PP, PE, HDPE, PA, PMMA, PC, PS, ABS)
- Feroase(fonta, tabla, fier vechi)
- Neferoase(cupru, alama, bronz,aluminiu, plumb inox, doze de aluminiu)
- Acumulatori uzati ( fara lichid)
- DEEE(deseuri electrice, electronice si electrocasnice)
- Deseuri ulei alimentar uzat