Pentru a gasi firma dorita, puteti folosi functia CAUTA FIRMA notand orasul/judetul dumneavoastra.

Plastic Vs Aluminiu Vs Sticla

Arunca o privire la argumentele pro si contra fiecarui material, astfel incat sa sti cum sa faci cea mai ecologica alegere.

Data viitoare cand simti nevoia sa bei ceva, ar trebui sa cumperi o bautura in ambalaje din plastic, sticla sau aluminiu? Arunca o privire la argumentele pro si contra fiecarui material, astfel incat să sti cum sa faci cea mai ecologica alegere.

Plastic

Atunci cand se decide intre plastic, sticla si aluminiu, materialul plastic trebuie eliminat mai intai. De ce? Uleiul si gazele naturale care sunt necesare pentru producerea de plastic sunt ingropate adanc in crusta pamantului, ceea ce inseamna ca producatorii trebuie sa gaureasca straturi peste straturi de roca pentru a ajunge la el. Din pacate, forarea este daunatoare pentru mediu, astfel incat procesul de producere a plasticului nu este foarte ecologic.

Dar, nu este singurul motiv pentru care ar trebui sa reconsideri cumpararea de produse din plastic. Se estimeaza ca plasticul poate dura sute de ani pentru a se dezintegra atunci cand sta intr-un depozit de deseuri. Pe masura ce plasticul se descompune, acesta elibereaza substante chimice toxice in mediul inconjurator. Aceasta problema poate fi evitata prin reciclarea materialului in loc sa fie trimisa la un depozit de deseuri. Cu toate acestea, majoritatea materialelor plastice pot fi reciclate numai o data sau de doua ori. Odata ce plasticul nu mai poate fi reciclat, acesta este utilizat in mod obisnuit pentru a crea material, care probabil va ajunge într-un depozit de deseuri la un moment dat in viitor.

Sticla

Exista avantaje si dezavantaje in alegerea sticlei. Una din partile inferioare ale sticlei este greutatea sa. Deoarece sticla este destul de grea si fragila in comparatie cu alte materiale, este mult mai dificil de transportat. Produsele ambalate in sticla nu pot fi ambalate la fel de strans ca cele cu ambalaj din aluminiu sau din plastic, ceea ce inseamna ca necesita mai multa energie pentru transportul sticlei.

Pe de alta parte, sticla este 100% reciclabila si nu există nici o limita a numarului de ocazii în care materialul poate fi reciclat. Sticla care este reciclata este utilizata pentru a crea sticle noi de sticlă care se termina in rafturile magazinelor cu o luna mai tarziu. Prin utilizarea sticlei reciclate pentru a crea sticle noi de sticla, producatorii isi reduc semnificativ amprenta de carbon.

Aluminiu

Sunt usor de transportat cutiile de aluminiu deoarece acestea sunt usoare si pot fi impachetate strans impreuna. Din acest motiv, transportul de aluminiu este mai verde decat transportul de sticla. Dar pentru a produce aluminiu, producatorii au nevoie de bauxita, care este un mineral care trebuie extras de pe pamant. Mineritul pentru bauxita este daunator mediului si poate duce la contaminarea apei, eroziunea și distrugerea habitatelor.

Din fericire, exista unii profesionisti in alegerea aluminiului. Ca si sticla, aluminiul este 100% reciclabil si poate fi reciclat din nou si din nou. Aproximativ 55% din cutiile de aluminiu sunt in prezent reciclate, comparativ cu doar 34% din recipientele din sticla. Chiar si atunci cand aluminiul este aruncat in gunoi in loc sa fie reciclat, acesta este adesea preluat si transformat in centre de reciclare de catre cei care doresc sa rascumpere recompensa, lucru care face ca depozitele de deseuri sa depoziteze pana la 500 de ani inainte ca aluminiul sa fie complet descompus.

Ce ar trebui sa alegi? Cele mai bune doua optiuni sunt sticla si aluminiul. Ambele materiale au argumente pro și contra, dar sunt mult mai ecologice decat alte opțiuni gasite pe rafturile supermarketurilor.

sticla, plastic, aluminiu