Pentru a gasi firma dorita, puteti folosi functia CAUTA FIRMA notand orasul/judetul dumneavoastra.

Cum Reciclezi Ambalajele De La Coletele Primite

Ce faci cu coletele primite?

Inainte sa-ti ajunga coletele la usa, asigura-te ca stii cum sa le reciclezi!

Acum, ca este oficial sezonul sarbatorilor, este timpul sa incepi cumparaturile online, sa cumperi cadouri pentru cei dragi. Dar retine, cu cat faci mai multe cumparaturi, cu atat mai multe colete vor ajunge la tine. Inainte sa-i ajunga coletele, asigura-te ca stii cum sa reciclezi produsele/ambalajele.

reciclare ambalaje

Cutiile de carton

Majoritatea comenzilor online sunt livrate in cutii de carton, care pot fi cu siguranta reciclate la centrul de colectare deseuri din localitatea ta. Inainte de a le arunca la gunoi, rupe cutia astfel incat sa ramana plata. Cutiile care nu au fost aplatizate sunt foarte greu de transportat, ocupand spatiu pretios.

 De asemenea este important sa fie uscate inainte de reciclare. Cartonul umed poate deteriora masinile utilizate in cele mai multe instalatii de reciclare.

Obiectele promotionale

Cele mai multe colete vor veni insotite de materiale de marketing pentru a te convinge sa cumperi alte produse din colectia lor. Daca pachetul este livrat alaturi de un catalog sau orice alt material promotional, fa-ti timp sa il rasfoiesti daca esti interesar, apoi pune-l in cosul pentru reciclat.

Folia cu bule

Din pacate, invelisul cu bule nu poate fi aruncat in cosul de gunoi alaturi de alte materiale reciclabile, deoarece poate bloca masinile din instalatia de reciclare. Totusi, asta nu inseamna ca nu pot fi reciclate. Exista locatii de reciclare plastic in intreaga Romanie, care primesc produse din plastic.