Pentru a gasi firma dorita, puteti folosi functia CAUTA FIRMA notand orasul/judetul dumneavoastra.

Cum Facem Un Plan De Reciclare La Birou

Daca biroul tau nu are un plan de colectare selectiva a deseurilor, urmeaza aceste sfaturi pentru a avea un birou ECO ! Dupa ce faci planul de colectare la birou, poti apela la unul dintre partenerii nostri pentru preluarea deseurilor. Aditional, ei te pot ajuta cu elaborarea procesului de colectare selectiva si produsele necesare.

Toata lumea ar trebui sa recicleze - nu doar acasa, ci si la locul de munca. Din pacate, multe companii inca nu au stabilit programe de colectare interna care sa motiveze angajatii sa elimine deseurile in mod responsabil. Daca biroul tau nu dispune de un plan de colectare a deseurilor in vederea reciclarii, urmeaza aceste sfaturi pentru a lansa unul:

Implica-i si pe altii in planul de colectare a deseurilor

Inainte de a discuta cu angajatorul, adreseaza-te colegilor tai daca ar fi interesati sa initieze un program de colectare in birou impreuna cu tine. Creaza o schita a principiilor de baza ale unui program de colectare a deseurilor generate in vederea reciclarii si strangeti semnaturile tuturor pe acest document. Aceasta este cea mai buna modalitate de a transforma entuziasmul in legatura cu potentialul unui program de reciclare in randul colaboratorilor tai.

Vorbeste cu managementul

Discuta cu managerul sau cu un reprezentant de la Resurse Umane despre ideea ta. Asigura-te ca aduci documentul cu semnaturile tuturor cu tine, astfel incat ei sa vada cati angajati sunt dornici sa se implice. Initiativa ta poate fi convingatoare singura, dar nimic nu il va motiva pe angajator sa ia masuri mai mult decat sa vada cate angajati sunt incantati de o initiativa.

Estimeaza cantitatea de deseuri reciclabile

Daca conducerea aproba, incepe sa realizezi un plan de colectare pentru biroul tau. Incearca sa afli despre cantitatea si tipurile de deseuri produse in biroul tau. Majoritatea desurilor sunt din hartie sau plastic? Sunt dispozitivele electronice reciclate in mod regulat? Detaliile planului vor varia in functie de raspunsurile la aceste intrebari, motiv pentru care este important sa realizam aceasta cercetare inainte de a pune in aplicare un plan.

Afiseaza detaliile

Colaboreaza cu conducerea si colegii tai pentru a afla detaliile noului plan de de colectare selectiva al biroului. In primul rand, apeleaza la centrele de colectare deseuri din orasul tau e pentru a vedea daca vreunul are un program de reciclare la care poate participa biroul tau. Daca aceasta nu este o optiune, analizeaza datele colectate din cercetarea ta in etapa anterioara pentru a determina daca ai nevoie de un transportator profesionist. Daca te afli intr-un birou mic, va fi probabil mai eficient din punct de vedere al costurilor sa colectezi toate materialele reciclabile ale biroului si sa le duci la un centru de reciclare o data la doua saptamani, in loc sa angajezi un profesionist.

Spune-le si altora

Programul de colectare deseuri nu va fi eficient daca nimeni nu stie despre el, deci asigura-te ca le spui tuturor imediat ce planul a fost aprobat. Intreba-l pe angajator daca poti imparte pliante informative in pauza sau poti trimite un e-mail care explica modul in care colegii isi pot recicla bunurile. Daca ai intalniri frecvente in echipa, asigura-te ca aduci programul elaborat, astfel incat sa il poata vedea imediat toata lumea.

Lansarea unui astfel de program la birou poate parea un angajament urias, dar atunci cand este impartit in acesti pasi mici, nu pare atat de intimidant. Cu cat incepi mai devreme, cu atat mai repede iti poti face partea pentru a reduce impactul biroului tau asupra mediului!

plan de colectare deseuri