Pentru a gasi firma dorita, puteti folosi functia CAUTA FIRMA notand orasul/judetul dumneavoastra.

Cum Economisim Hartie

De ce sa economisim si cum reciclam hartia?

Este foarte important pentru fiecare dintre noi sa inteleaga cum sa economism hartie si de ce trebuie sa reciclam hartia. Cu ajutorul website-ului nostru, acum este mult mai usor sa ajutam mediul inconjurator si sa sa asiguram un mediu mai curat pentru noi si copiii nostri ! Tot ce trebuie sa faceti este sa sunati unul dintre partenerii nostri care se ocupa de judetul dumneavoastra si sa apelati la serviciile acestora de colectare deseuri hartie. 

De la scrierea listelor de cumparaturi pana la trimiterea de scrisori, probabil ca folosesti mult mai multa hartie decat iți dai seama. Daca doresti sa traiesti un stil de viata mai ecologic atat acasa, cat si la birou, urmeaza aceste sfaturi pentru a reduce costurile de utilizare a hartiei:

Spune "nu" corespondentei nedorite!

Adultii primesc in jur de 41 de kilograme de corespondenta pe an, iar 44% din aceasta corespondenta ajung nedeschise in depozitul de deseuri. Pe baza acestor statistici, imagineaza-ti cat de multa hartie este risipita in fiecare an numai pe corespondenta nedorita! Daca vrei sa reduci consumul de hartie, exista posibilitatea sa te implici. O modalitate de a face acest lucru este prin dezabonarea de la expeditorii de corespondenta pentru a reduce numărul de scrisori, cataloage si promotii inutile pe care le primesti prin posta. De asemenea, poti discuta cu șeful tau despre acest aspect. intreprinderile tind sa primeasca o multime de cataloage si reviste de care nu au nevoie.

Ia in considerare produsele reutilizabile.

Cat de multe servetele si prosoape de hartie foloseste familia ta in timpul saptamanii? Daca te afli in mod repetat in situatia in care trebuie sa cumperi foarte multe din aceste obiecte,ia in considerare trecerea la un tip reutilizabil pentru a reduce timpul de utilizare a hartiei. Spalarea carpelor reutilizabile utilizează mai putina energie decat este necesar pentru a crea servetele de hartie si prosoape. Un alt bonus? Trecerea la prosoape reutilizabile va va costa mai putin!

Plateste facturile online.

O mare parte din corespondenta pe care o primim si o trimitem are legatura cu facturile. Pentru a reduce utilizarea hartiei, adreseaza-te fiecarei companii care trimitesi primeste facturi prin posta sa treaca doar la facturile electronice. Nu numai ca acest lucru va contribui la reducerea cantitatii de hartie pe care o utilizați, dar va face, de asemenea, plata facturilor mai convenabile.

Cumpara hartie reciclata.

Indiferent ce faci, va fi totusi necesar sa folosesti hartie la un moment dat, deci fi responsabil si alege tipul corect de hartie. Hartia reciclata utilizeaza mai putina energie si apa decat hartia obisnuita si, de asemenea, ajuta la reducerea cantitatii de deseuri care este trimisa la depozitele de deseuri. Producatorii fac diferite tipuri de hartie reciclata in diferite nivele de alb si grosime. Gasiti tipul cel mai apropiat de hartia pe care o cumperi in mod obsnuit si niciodats nu vei putea spune diferenta - dar Pamantul va fi sigur!

Cum apelam la un centru de colectare si reciclare hartie ?

Cu aceste sfaturi simple, poti reduce în mod semnificativ cantitatea de hartie pe care o consumi tu si cei din jur pentru ca implicarea fiecaruia dintre noi conteaza. Site-ul nostru iti furnizeaza societati serioase, indiferent de judetul in care te aflii, care te pot ajuta cu servicii de colectare deseuri hartie, cat si cu colectare deseuri carton. Este foarte simplu, daca esti pe PC selectezi pe harta judetul in care te aflii, iar daca esti pe mobil folosesti functia Cautare si notezi orasul sau judetul unde vrei sa se realizeze colectarea. 

colectare deseuri hartie