Pentru a gasi firma dorita, puteti folosi functia CAUTA FIRMA notand orasul/judetul dumneavoastra.

Ce Facem Cu Deseurile Electronice De Care Nu Mai Avem Nevoie

Esti pe cale sa iti achizitionezi un nou smartphone, televizor sau computer? Ce ai de gand sa faci cu dispozitivele electronice pe care nu le mai folosesti ? Nu le arunca pur si simplu! Recicleaza-le! Pe website-ul nostru gasesti in fiecare judet o societate care se ocupa de colectarea deseurilor electronice si electrice ( DEE).

Aici gasesti cateva motive pentru care ar trebui sa reciclezi toate dispozitivele electronice vechi:

Eliberarea depozitelor

Depozitele au spatiu limitat, si se aglomereaza repede. Daca iti arunci echipamentele vechi, doar incarci acel spatiu limitat. Stii cat spatiu este irosit pentru depozitare? Spatiul de depozitare pentru deseuri poate fi conservat prin reciclarea deseurilor electrice si electronice.

Protejeaza mediul inconjurator!

DEE-urile vechi sunt fabricate din chimicale toxice incluzand plumb, mercur, cadmiu si crom. Daca nu sunt reciclate corect, aceste chimicale sunt eliberate in mediu inconjurator si pot produce o cantitate mare de noxe. Numai un monitor de computer poate contine de la 2 pana la 4 kilograme de plumb si alte substante toxice. De fapt, se estimeaza ca 70% dim metalele grele care ajung in depozite de deseuri provin de la dispozitivele electronice.

Conservarea resurselor naturale

Daca alegi sa reciclezi dispozitivele electronice, cateva din materialele care pot fi recuperate din acele dispositive pot fi folosite pentru fabricarea de noi produse. Acest lucru inseamna ca mai putine resurse naturale vor fi folosite pentru satisfacerea cererii in crestere pentru acest tip de dispositive. Ce material pot fi refolosite? DEE contin un numar mare de metale pretioase, dar foarte putine sunt recuperate pentru ca nu reciclam destul. De exemplu, prin estimare, 10-15% din aurul folosit pentru producerea electronicelor este recuperat. Cealalta parte, 85-90% este pierduta, ceea ce inseamna ca este nevoie de extragerea continua de aur din mine pentru satisfacerea nevoilor ce trebuie sa fie acoperite.

Doneaza

O alta idée prietenoasa pentru mediul inconjurator este sa donezi electrocasnicele vechi organizatiilor locale. Oriunde ai locui, probabil exista organizatii care accepta acest tip de donatie. Aceste organizatii se vor asigura ca acestea ajung in posesia cuiva care are nevoie de ele. De exemplu, foarte multe organizatii vor dona la randul lor dispozitivele scolilor care nu au finantarea necesara pentru achizitionarea unor computere noi.

Cum poti economisi folosind serviciul de colectare deseuri electronice?

Unii producatori de electronice incurajeaza cumparatorii sa recicleze prin acordarea de beneficii. De exemplu, puteti oferi electronice vechi in schimbul unor carduri cadou. De ce sa arunci aceste produse cand poti primi bani sau discount-uri pentru cedarea lor intr-o maniera responsabila?

Acum ca ai atatea motive sa reciclezi DEE, acceseaza site-ul nostru pentru a descoperi unde puteti recicla aceste dispositive aproape de tine! Partenerii nostri iti stau la dispozitie cu servicii prompte de colectare deseuri electronice !

colectare deseuri electronice