Pentru a gasi firma dorita, puteti folosi functia CAUTA FIRMA notand orasul/judetul dumneavoastra.

Cantitatea Deseurilor Din Plastic Este In Continua Crestere

Un nou studiu despre impactul deseurilor plastice a fost publicat in jurnalul Science Avances. Studiul condus de Roland Geyer, un ecologist de la Universitatea Santa Barbara, urmeaza analiza tuturor  confectiilor din plastic produse vreodata. Iata unele dintre rezultatele cele mai socante:

Productia de plastic

Geyer  estimeaza ca producatorii fabrica mai mult plastic decat orice alt tip de material artificial, exceptand cimentul si otelul. A descoperit ca peste 9.1 miliarde de tone de plastic au fost produse, majoritatea in ultimii 13 ani.

De ce produce lumea atatea materiale plastice? In jur de 42% din plasticul produs este folosit la ambalat, in timp ce 19% este folosit in industria constructiilor, restul fiind folosit in alte industrii.

Deseurile din materiale plastice

Ce este si mai uimitor decat cantitatea de produse din plastic este suma care se iroseste. Geyer a constatat ca din 9.1 miliarde de tone de plastic, care a fost produs, 6.9 miliarde de tone sunt acum deseuri din plastic, si 5.4 miliarde de tone din acest material a fost aruncat in mediul inconjurator. Ce s-a intamplat cu restul de 1.5 miliarde de tone?  12% din cele 6.9 miliarde de tone de deseuri au fost trimise spre incinerare, si doar 9% din acestea au fost reciclate in mod corespunzator.

Faptul ca exista atat de mult plastic in mediul inconjurator si in depozitele de deseuri este o problema, pentru ca acesta nu se dezintegreaza, ba chiar plasticul produs acum mai mult de jumatate de secol este in preajma si in zilele noastre.

Viitorul deseurilor din plastic

Raportul analizeaza, de asemenea, modul in care va arata viitorul daca lumea continua sa produca si sa arunce plastic la aceste rate alarmante. Geyer prezice ca vor exista peste 13 miliarde de tone de deseuri din plastic pana in anul 2050. De asemenea, el crede ca alte 13 miliarde de tone vor fi incinerate si ca doar 9.9 miliarde de tone vor fi reciclate pana atunci.

Colectare deseuri plastic: cum putem ajuta

Din fericire, este inca timp sa prevenim predictiile lui Geyer. Daca detineti deseuri din plastic, asigurati-va ca sunt reciclate in mod corespunzator astfel incat sa nu ajunga in mediul inconjurator.

Dar reducerea utilizarii plasticului este si mai importanta decat reciclarea. Incercati sa evitati cumpararea elementelor din plastic care pot ajunge deseuri, inclusive utilizarea furculitelor si cutitelor de unica folosinta, apa imbuteliata sau paiele de baut. Cad mergeti la cumparaturi aduceti-va plase reutilizabile de cumparaturi , in asa fel incat s nu mai folositi pungi din plastic.

Nu este un secret ca lumea este producatoare de mult prea multe deseuri. Dar, daca toti am face un efort prin reducerea utilizarii plasticului, putem preveni agravarea problemei.

In Romania, se recicleaza doar 6% - 7% din deseurile generate. Astfel, viitorul pare mult mai sumbru decat arata statistica realizata la nivel mondial. De aceea, este foarte important ca fiecare persoana sa participe activ la procesul de colectare deseuri plastic, cat si ale altor tipuri de deseuri. 

Pe www.centrucolectaredeseuri.com  puteti gasi societati serioase, ce va pot ajuta in vederea colectarii deseurilor din materiale plastice sau a altor tipuri de deseuri, in fiecare judet din tara.

colectare deseuri plastic