Pentru a gasi firma dorita, puteti folosi functia CAUTA FIRMA notand orasul/judetul dumneavoastra.

4 Modalitati Simple Pentru Reducerea Deseurilor Dinplastic

Iti pasa de mediul inconjurator? RECICEAZA!

Reducerea deseurilor din plastic este un obiectiv in realizarea caruia toti ar trebui sa ne implicam in mod activ. De la milioane de tone de resturi de plastic care plutesc in jurul nostru in oceanele noastre pana la sacii de plastic care sufla peste strazile noastre, trebuie sa ne gandim mai bine la dependenta de plastic la nivel national. 

Cum reducem deseurile din plastic?

  1. Nu mai utiliza paie de baut din plastic. Evita sa folosesti paie sau, daca ai nevoie sa le folosesti, achizitioneaza paie reutilizabile din otel inoxidabil, sticla sau alte materiale. Daca tot vorbim de plastic, evita obiectele din plastic de unica folosinta. Arunca articolele de unica folosinta pe care le utilizati cel mai mult si le inlocuiti cu un articol reutilizabil. Iti iei o sticla de apa de fiecare data cand iesi din casa? Achizitioneaza o sticla reutilizabila cu un filtru si arunca aceste sticle de plastic din fluxul de deseuri.
  2. Gateste mai mult acasa. Cand pregatesti masa acasa, nu numai ca este mai sanatos pentru tine si familia ta, eviti recipientele de plastic, tacamurile din plastic si pungile din plastic.
  3. Recicleaza materialele plastice. Acest lucru pare evident, dar nu toata lumea isi recicleaza articolele din plastic. Cauta in orasul tau pentru a vedea ce materiale pot fi puse in cosul de reciclare sau consulta-ne pentru mai multe detalii.
  4. Vorbeste. Asigura-te ca susti legile care necesita o responsabilitate extinsa a producatorului (EPR). Nu esti sigur ce este REP? Iata cateva informatii despre el:

"Responsabilitatea extinsa a producatorilor (REP) este o strategie de a plasa o responsabilitate comuna asupra gestiunii produselor finale asupra producatorilor si asupra tuturor entitatilor implicate in lantul de produse, in locul publicului larg; incurajand in acelasi timp modificarile de design al produsului care minimizeaza impactul negativ asupra sanatatii umane si asupra mediului in fiecare etapa a ciclului de viata al produsului. Acest lucru permite ca costurile de tratare si eliminare sa fie incluse in costul total al unui produs. Acesta atribuie responsabilitatea primara producatorului sau proprietarului marcii, care ia decizii de design si marketing. De asemenea, se creeaza un cadru pentru a aparea piețele care sa reflecte cu adevarat impactul unui produs asupra mediului si la care producatorii si consumatorii raspund ".

colectare plastic